Pozvánka na akci Od farmářů na talíř
Brambory, mák, maso, sýry, chléb nebo marmelády produkují či vyrábějí místní podnikatelé. My vám tyto a další pochutiny opět představíme na akci Od farmářů na talíř, která se uskuteční ve středu 22. května 2024 v Machovské Lhotě U Lidmanů. I tentokrát naše pozvání míří k majitelům lokálních prodejen, kuchařům z restaurací, bister i školních jídelen a dalším, kterým je téma lokálních produktů blízké.
Setkání bude koncipováno jako jednodenní se začátkem v ranních hodinách. Během dopoledne nám místní výrobci a farmáři představí své produkty a po obědě kuchař Jan Péter před našimi zraky připraví pokrmy z těchto výrobků.
„Baví mě tvořit z kvalitních surovin netradiční kombinace. A když je vytvářím z místních produktů tak mají velký bonus. Vaření z takových surovin musí bavit každého,“ říká Jan Péter, který vařil na setkání Od farmářů na talíř už v minulém roce a rád na to vzpomíná. „Akce mi otevřela dveře k mnoha skvělým lidem, není to jen o surovinách, ale především o propojování lidí. Těším se na letošní ročník a beru to jako poctu a výzvu zároveň,“ dodává Péter, jehož základnou je náchodské Úkáčko.
Ještě nejste rozhodnutí, zda se chcete zúčastnit?
Tak se podíváme na menu z minulého roku. Připravoval se hovězí rump steak s makovou kaší, kávovou omáčkou se špetkou chilli a cibulovo-jablečným chutney nebo francouzský toast s medem, slaným žervé, ovocem a chutney. Jan Péter také prakticky ukázal, jak se surovinami pracovat a vyzdvihnout jejich chuť. To nebude chybět ani letos.
Zájem o akci nám můžete dát vědět prostřednictvím vyplnění formuláře na tomto odkazu do 15. dubna. Přednost budou mít dříve přihlášení. V minulém roce se místa obsadila rychle. My vám do konce dubna účast potvrdíme a zároveň zašleme bližší informace.
Akce se koná za finanční podpory Královéhradeckého kraje.
V případě potřeby dalších informací kontaktujte Mirku Soldánovou, tel.: 730 514 753, e-mail: soldanova@mas-stolovehory.cz
Foto: Honza Bartoň





